Antwoorden Logistica challenge
Antwoorden Logistica challenge
11 november 2019 
1 min. leestijd

Antwoorden Logistica challenge

Onlangs heeft Sterk in Led deelgenomen aan de Logistica in de Jaarbeurs Utrecht. Tijdens de beurs was de "Loop Tegen De Lamp Challenge" onze beursactie, een prijsvraag waar op de laatste dag een winnaar is geloot. De winnares is Dian van Uythoven. Zij heeft een weekend weg in een Europese stad naar keuze gewonnen!

De antwoorden op de drie vragen: 1: Led verlichting is een verplichte maatregel in de milieuwetgeving in 2019:
Nee. Led is een logische keuze, maar geen verplichting. De wetgeving kent nog alternatieven, zoals T5 verlichting. 2: Het grootste risico bij led verlichting is de lichtterugval:
Ja. Eerst: onder lichtterugval verstaan we het na verloop van tijd minder licht geven van een lichtbron. En dit geldt voor alle lichtbronnen, dus ook led. Afhankelijk van de kwaliteit, zo zijn led tubes en Chinese import vaak op L70B50 gesteld, mag de lichtterugval tussen de 10% en 65% zijn. Let dus bij de aanschaf van verlichting op deze kwaliteitsnormering. Kies, als je een lage lichtterugval wenst, voor een L80B10 of L90 classificatie.
Meer informatie: https://sterkinled.nl/led-verlichting/ 3: Met sensoren kunnen we gemiddeld 80% besparen
Ja. We kunnen led verlichting, of digitale verlichting, bijzonder goed dimmen. Dit kan op nieuwwaarde, daglicht, beweging, tijd of bijvoorbeeld met een veegpuls. Procentueel kunnen we dezelfde besparing realiseren als de overgang van traditionele verlichting naar led, echter voor een tiende van de kosten als de overgang naar led.

Toe aan een gesprek op locatie? Neem dan contact op met Harm voor een persoonlijk gesprek waarin uw wensen centraal staan.

Over de schrijver
Harm is de oprichter van Sterk in Led en staat vanaf het begin aan het roer. Inmiddels werken we met 10 fulltime medewerkers om de mooiste verlichtingsprojecten in de industrie en logistiek te realiseren.