Dienstverlening voor verlichting
Fotocel lichtmeting

Omdat we kennis moeten delen

Lichtmetingen, inventarisaties en ondersteuning

>8 
Jaar ervaring
10 

Fulltime medewerkers

>150
Storingsdienst
Plattegrond lampen

Inventarisaties

Voor vastgoed beheerders, gemeenten of VvE's voeren we inventarisaties uit en verwerken we dit naar een handzaam document. Zo krijg je eenvoudig inzicht in de licht-technische installaties die onder jouw beheer vallen. Een concreet actieplan is optioneel, zodat de stap naar een aanbesteding of verduurzaming snel genomen kan worden. 
Noodverlichting

Lichtmetingen

Voor o.a. defensie, Mercedes-Benz Nederland en de Technische Universiteit Delft voeren we lichtmetingen uit conform de NEN1891. Hierin meten we volgens een vaste raster de verlichting, en kijken we of deze voldoet aan bestek, bouwbesluit en NEN normeringen.


Lichtmetingen kunnen voor algemene verlichting, noodverlichting of spectrale metingen om te controleren of de gemonteerde verlichting voldoet. Hiervoor heeft Sterk in Led gekalibreerde meetapparatuur beschikbaar. Op aanvraag is enkel het gereedschap ook te huur.

Defecte noodverlichting

Noodverlichting

Binnen de organisatie is Harm de noodverlichting deskundige (ISSO gecertificeerd). We helpen hiermee bedrijven om de plannen te toetsen aan de wet- en regelgeving. Een must, want Harm is bijzonder goed in staat om het verschil aan te duiden tussen wetgeving en adviezen. 


In alle projecten waar noodverlichting een wens of verplichting is, zit ons specialisme. Hierin gaan we verder: onder het Tuned by SIL label kunnen we ook noodverlichting bij bestaande armaturen maken, zodat onze klanten altijd voldoen aan de wet- en regelgeving.

De voordelen van led verlichting

  • Bespaart >50% aan energie
  • Is comfortabel door gebruik te maken van optieken
  • Is perfect te dimmen, desgewenst volledig geautomatiseerd
  • Gaat 100.000 uur mee
  • Kan, in de juiste uitvoering, tegen temperaturen van 80 graden en vocht
  • Lagere onderhoudskosten 
  • Start gelijk op zonder te knipperen
  • Ook voor Food omgevingen

Klanten aan het woord

Autobedrijf Weerheim
Al jaren de partner voor ons als het gaat om verlichting van onze werkplaatsen! Harm luistert, denkt in oplossingen en staat ook klaar als het om garantie gaat!

Miedema VOF meubelstoffeerderij

Wat een superservice en betrouwbaarheid!! Onlangs ons hele bedrijfspand voorzien van led-verlichting naar volle tevredenheid! Snel, vakkundig en vooral heel klantvriendelijk.. een dikke 10 van ons ! Ga zo door .. ik raad jullie bij iedereen aan !!
Ron van Vossen - Pfeiffer Vacuum

Prima advies in combinatie met een zorgvuldige en probleemloze installatie. Inmiddels al veel led-panelen laten installeren.


Veelgestelde vragen

Wat is jullie werkwijze?

Na een telefonische intake hebben we een aardig beeld bij het bedrijf, wat jullie doen en waar de wensen liggen. Als we het nodig vinden, en dat is vaak nodig, komen we op locatie langs en lopen we de belangrijke punten langs. Vervolgens gaan we aan de slag met een plan van aanpak, het lichtplan en de engineering. Die werken we zover uit dat het een onderbouwing is voor een offerte. Na het akkoord pakken we de engineering verder op en werken we de details uit. Onze monteurs installeren netjes de verlichting en sluiten alles conform de NEN1010/NEN3160 aan.

Wat als de verlichting toch stuk gaat?

We hebben een garantieperiode van 10 jaar op armaturen, waarbij we zowel het armatuur als de arbeid vergoeden. Met onze eigen hoogwerkers kunnen we snel ter plaatsen zijn, zodat de productie door kan gaan. Additioneel is er een service overeenkomst af te sluiten, waarin we 24/7 voor je klaar staan.

Zijn er kosten aan een lichtplan verbonden?

In de basis zijn er geen kosten aan een lichtplan. We kijken vooraf of de aanvraag matcht met ons bedrijf, we willen zeker zijn dat we jullie écht verder kunnen helpen. Een lichtplan is nodig als onderbouwing voor de offerte, en daarmee kosteloos.
Komt er niet een aanvraag naar onze kant, maar wel een lichtplan nodig? Bijvoorbeeld als gemeente in een verduurzaming aanbesteding, of als gebouwbeheerder een onafhankelijk plan nodig? Dan zijn lichtplannen een consultancy dienst en volgt er een factuur.

Welke merken hanteren jullie?

Wij werken uitsluitend met Europese merken, ons leergeld van Chinese verlichting hebben we al betaald. Denk aan merken als Tridonic, Zumtobel, Thorn, Siteco, Luxon en het Nederlandse Veko, Internova of Luminaid.

Wat is het voordeel van sensoren?

Met sensoren zijn we in staat de terugverdientijd drastisch te verlagen. Zo zorgen dat er alleen licht brand als het nodig is, en dimt de installatie terug als dat kan. Op beweging, daglicht of andere voorwaarde die we instellen.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Het is mogelijk om de verlichting als Light as a Service af te sluiten, waarin we met een leasepartner het project realiseren. De verlichting is dan operationeel in de lease, waarmee het niet op de balans staat. Het is een veel gebruikte manier om te verduurzamen, omdat de besparing vaak groter is dan de maandelijkse kosten.

Hoe regel ik de subsidie aanvraag?

Niet, dat verzorgen wij voor je. Onze collega Debby is een topper als het gaat om EIA aanvragen, en de accountant kan daarbij de KIA regeling opnemen bij het opstellen van de jaarrekeningen.

Zijn jullie gecertificeerd?

Zeker. Er zijn twee DIALux ontwerpers werkzaam en Harm is ISSO gecertificeerd voor noodverlichting. Daarnaast zijn alle monteurs voorzien van VCA en hoogwerker certificaat.

Indicatieve offerte aanvragen of gelijk een afspraak plannen?