Led lease verlichting
Led lease

Lease van led verlichting

De aanschaf van led verlichting kan een aardige investering zijn. Zeker als het goed wordt aangepakt en niet alleen de armaturen, maar ook besturingstechniek wordt aangeboden. Met de verscherpte controle van de omgevingsdienst op de Wet Milieubeheer legt de overheid dwingende maatregelen op. Hoe kun je als bedrijf die, net na de crisisperiode, weer investeringen moet doen daar prioriteit aan geven? Goede vraag, en met een verrassende uitkomst: lease. Zeker als het leasebedrag lager is dan de besparing die het oplevert!

Verlichting is tegenwoordig goed te financieren. Sterk in Led heeft inmiddels meerdere projecten gerealiseerd waarbij de gebruiker betaald naar gebruik. Het is voor veel bedrijven echter lastig om een goede financier te vinden die tegen gunstige voorwaarden een case kan accepteren. Sterk in Led zit daarom samen met grote, internationale partijen die meedenken en gedreven zijn een optimaal lease aanbod te verstrekken.

Financial- of operationele lease?

De mogelijkheden voor lease zijn er zowel voor financial- als operational oplossingen en mogelijkheden voor behoud van subsidies. De vraag is of je de verlichting als afschrijving op de balans wenst of alleen voor het gebruik van de verlichting wilt betalen. Dat laatste is een trend en zien we terug in het alledaags leven. Denk aan Spotify en Netflix, die geen eigendom maar gebruik leveren in hun abonnementsvorm. 

Sterk in Led heeft bewust een adviserende rol in lease. Wij hebben namelijk verstand van licht en de integratie daarvan met lichtmanagement en noodverlichting. Financiële producten zijn daarin goed te combineren. De uiteindelijke behandeling van de lease loopt via de lease maatschappij, zoals BNP Paribas, Grenke of Econocom. We hebben een samenwerking en ervaring met deze lease bedrijven. De lijnen zijn kort én is er de zekerheid voor de lease verstrekker van een gedegen product, levering conform afspraken en nazorg met garantie afwikkelingen. Sterk in Led kan ook aanvullende zekerheid geven door bijvoorbeeld een terug koopregeling af te sluiten voor de armaturen.

Een aantal voorwaarden

Kortweg zijn er verschillende manieren om led verlichting te leasen. De eerste is met de lease op de verlichting zelf. Dat moet dan een minimale investering zijn van € 1.000 ex btw, waarvan maximaal 20% montagekosten. Een aanbetaling of eindbedrag is optioneel. Dit is meest gebruikte manier om verlichting te leasen. 

Een andere manier voor lease is een “sell and lease back” constructie. Met deze vorm van lease wordt bijvoorbeeld een machine verkocht. Deze huur je dan terug van de lease verstrekker. De machine komt niet van zijn plek af, puur een administratieve handeling waarbij er direct een verhoging van cashfow komt. Deze cashflow kun je weer gebruiken voor de investering in led en hebben we hetzelfde doel bereikt.

Door onze kennis in de markt van de leaseverstrekkers kunnen we vaak een passende aanbieding maken die bedrijven positief verrast. Als de besparing groter is dan het lease bedrag, dan is niets doen duurder. We hebben meerdere projecten in de lease, dat maakt dat we de ervaring, kennis en het netwerk hebben om een passende aanbieding te doen. Grote, gerenommeerde partijen die garant staan voor een jarenlange betrouwbare samenwerking.

Samenvattend

Led lease kan een goede optie zijn om kosten neutraal een investering in led te doen. Daarvoor hebben we nodig:
– Minimale investering € 1.000,-
– Maximaal 20% arbeid of diensten
– Zowel operational als financial lease is mogelijk
– Behoud van EIA subsidie mogelijk
– Eventueel in combinatie met een “sell and lease back” constructie
– Extra zekerheid door Sterk in Led met terug koopregeling

Meer informatie? Neem dan contact op met Sterk in Led, info@sterkinled.nl of 0345-525928

Over de schrijver
Harm is de oprichter van Sterk in Led en staat vanaf het begin aan het roer. Inmiddels werken we met 10 fulltime medewerkers om de mooiste verlichtingsprojecten in de industrie en logistiek te realiseren.