Led verlichting voor logistiek
overslag loods led verlichting

Energieverbruik drastisch verlagen?

Praktijkcase: 28% stroombesparing op totale verbruik

>8

Jaar ervaring
24/7
Storingsdienst
10
Fulltime medewerkers
>150
Projecten gerealiseerd
Stellingpad led verlichting

Stellingpaden

Smeltovens, droogcabines en hoge hallen met platte daken. De temperatuur in de bedrijfshallen kan snel oplopen. Sterk in Led heeft een ruim assortiment armaturen die tegen hoge temperaturen kunnen, zónder dat dit direct een dure special is. 


Of het nu gaat om lijn- of puntverlichting, we zorgen er altijd voor dat de temperaturen geen beperkingen geeft als het gaat om betrouwbaarheid, lichtopbrengst en comfort. Zo ben je altijd verzekerd van voldoende licht om altijd door te werken, ook als het kritiek wordt. 

Renovatie led lichtlijn

Renovatie of nieuw

Vaak worden logistieke hallen gehuurd. We kunnen hierin slim omgaan door de installatie (deels) te renoveren. Veel merken hebben re-lighting modules, en onze onafhankelijke inkoop maakt het rendabel om renovatie te overwegen. Ook bij renovatie hebben we de mogelijkheid om met sensoren te werken, en zo de besparing te verhogen. 


Hoogwerker

Continuïteit is key

Distributie. Tijd is geld. Stilstand is vragen om problemen, zeker in de nachtdistributie. Als je in de nacht een half uur mist, rij je dat overdag niet meer weg. Daarom werken onze monteurs zo veel mogelijk om jullie operationele activiteiten heen, is er altijd licht als we weggaan en kunnen we ook in weekenden en avonden/ nachten werken. Zo gaat de logistiek door. En mocht het onverhoopt mis gaan, staan we 24/7 paraat.

Sterk in Led heeft bij Transmission van den Haak in Geldermalsen de verlichting gerenoveerd en een compleet lichtmanagement systeem geïnstalleerd. Omdat we een bedrijf zijn wat 24 uur per dag, 6 dagen per week werken is er in onze overslaghal gekozen voor sensoren die de verlichting in meedere zones schakelt. Als er beweging is, gaat de verlichting branden op het niveau wat nodig is. Dit is mede afhankelijk van de hoeveelheid daglicht die we binnen krijgen. 


Op deze manier hebben we ons energieverbruik met ruim 28% gereduceerd, fors meer dan we vooraf op hadden gerekend. Dit is op het totale energieverbruik, gemeten via de slimme energiemeter.

Wim van den Haak - Transmission van den Haak Geldermalsen

De voordelen van led verlichting

  • Bespaart >50% aan energie
  • Is comfortabel door gebruik te maken van optieken
  • Is perfect te dimmen, desgewenst volledig geautomatiseerd
  • Gaat 100.000 uur mee
  • Kan, in de juiste uitvoering, tegen temperaturen van 80 graden en vocht
  • Lagere onderhoudskosten 
  • Start gelijk op zonder te knipperen
  • Ook voor Food omgevingen
                   

Wat is jullie werkwijze?

Na een telefonische intake hebben we een aardig beeld bij het bedrijf, wat jullie doen en waar de wensen liggen. Als we het nodig vinden, en dat is vaak nodig, komen we op locatie langs en lopen we de belangrijke punten langs. Vervolgens gaan we aan de slag met een plan van aanpak, het lichtplan en de engineering. Die werken we zover uit dat het een onderbouwing is voor een offerte. Na het akkoord pakken we de engineering verder op en werken we de details uit. Onze monteurs installeren netjes de verlichting en sluiten alles conform de NEN1010/NEN3160 aan.

Wat als de verlichting toch stuk gaat?

We hebben een garantieperiode van 10 jaar op armaturen, waarbij we zowel het armatuur als de arbeid vergoeden. Met onze eigen hoogwerkers kunnen we snel ter plaatsen zijn, zodat de productie door kan gaan. Additioneel is er een service overeenkomst af te sluiten, waarin we 24/7 voor je klaar staan.

Zijn er kosten aan een lichtplan verbonden?

In de basis zijn er geen kosten aan een lichtplan. We kijken vooraf of de aanvraag matcht met ons bedrijf, we willen zeker zijn dat we jullie écht verder kunnen helpen. Een lichtplan is nodig als onderbouwing voor de offerte, en daarmee kosteloos.
Komt er niet een aanvraag naar onze kant, maar wel een lichtplan nodig? Bijvoorbeeld als gemeente in een verduurzaming aanbesteding, of als gebouwbeheerder een onafhankelijk plan nodig? Dan zijn lichtplannen een consultancy dienst en volgt er een factuur.

Welke merken hanteren jullie?

Wij werken uitsluitend met Europese merken, ons leergeld van Chinese verlichting hebben we al betaald. Denk aan merken als Tridonic, Zumtobel, Thorn, Siteco, Luxon en het Nederlandse Veko, Internova of Luminaid.

Wat is het voordeel van sensoren?

Met sensoren zijn we in staat de terugverdientijd drastisch te verlagen. Zo zorgen dat er alleen licht brand als het nodig is, en dimt de installatie terug als dat kan. Op beweging, daglicht of andere voorwaarde die we instellen.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Het is mogelijk om de verlichting als Light as a Service af te sluiten, waarin we met een leasepartner het project realiseren. De verlichting is dan operationeel in de lease, waarmee het niet op de balans staat. Het is een veel gebruikte manier om te verduurzamen, omdat de besparing vaak groter is dan de maandelijkse kosten.

Hoe regel ik de subsidie aanvraag?

Niet, dat verzorgen wij voor je. Onze collega Debby is een topper als het gaat om EIA aanvragen, en de accountant kan daarbij de KIA regeling opnemen bij het opstellen van de jaarrekeningen.

Zijn jullie gecertificeerd?

Zeker. Er zijn twee DIALux ontwerpers werkzaam en Harm is ISSO gecertificeerd voor noodverlichting. Daarnaast zijn alle monteurs voorzien van VCA en hoogwerker certificaat.