Verlichting voor de maakindustrie

Verlichting is de basis voor continuïteit

Maatwerk lichtoplossingen voor de maakindustrie

>8

Jaar ervaring
24/7
Storingsdienst
Fulltime medewerkers
>150
Projecten gerealiseerd

10 Jaar garantie op uitval en lichtterugval

Sterk in Led beloofd een veilige werkomgeving in de logistiek en industrie voor 10 jaar. Daarin is de norm voor werkplekverlichting NEN12464 leidend. Niet alleen 10 jaar garantie op uitval, maar óók lichtterugval. We geven garantie op het armatuur, arbeid en hoogwerker kosten. Een passend onderhoudscontract is bij ons altijd standaard. Zo ben je ten minste 10 jaar verzekerd van goed licht om veilig te werken. 


Sterk in Led is groothandel van de onder andere de merken Zumtobel, Trilux en Siteco (voorheen Osram). Onze zusterorganisatie BLS Montage verzorgt de montage. Omdat wij groot inkopen, zelf de acquisitie verzorgen en projectverantwoordelijkheid dragen kunnen we projecten scherp aanbieden.  

Betonfabriek led

Smeerolie & lasdamp

Stof, (las)rook en vuil, inherent aan de maakindustrie. We hebben legio bedrijven voorzien van duurzame verlichting die voor exact dezelfde uitdaging staan. De merken die we voeren staan voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Zoals eerder aangegeven: het leergeld van Chinese import hebben we al betaald. 


Smeltoven en led

Temperatuur en stof

Smeltovens, droogcabines en hoge hallen met platte daken. De temperatuur in de bedrijfshallen kan snel oplopen. Sterk in Led heeft een ruim assortiment armaturen die tegen hoge temperaturen kunnen. Zelfs in omgevingen tot 80 graden! 


Verbeter het bedrijfsresultaat

De energiekosten stijgen fors, en led verlichting kan dit aanzienlijk verlagen. Met sensoren en daglicht regeling reduceert het energieverbruik van de verlichting tot 80%. Eenvoudig te bedienen, desgewenst met een veegpuls op alarm. Duurzame verlichting is verlichting die brand wanneer het nodig is, in de intensiteit die nodig is.


De voordelen van led verlichting

  • Bespaart >50% aan energie
  • Is comfortabel door gebruik te maken van optieken
  • Is perfect te dimmen, desgewenst volledig geautomatiseerd
  • Gaat 100.000 uur mee
  • Kan, in de juiste uitvoering, tegen temperaturen van 80 graden en vocht
  • Lagere onderhoudskosten 
  • Start gelijk op zonder te knipperen
  • Ook voor Food omgevingen
  • Voor industriële verlichting standaard 10 jaar garantie

Klanten aan het woord

Wim Groothuis - PFT Profiles

Heel zorgvuldig voortraject met goed advies, film en 3d animatie. De montage ging heel prettig en we zijn super tevreden met onze nieuwe lichtlijnen in combinatie met het lichtmanagementsysteem. 

Miedema VOF meubelstoffeerderij
Wat een superservice en betrouwbaarheid!! Onlangs ons hele bedrijfspand voorzien van led-verlichting naar volle tevredenheid! Snel, vakkundig en vooral heel klantvriendelijk.. een dikke 10 van ons ! Ga zo door .. ik raad jullie bij iedereen aan !! 
Ron van Vossen - Pfeiffer Vacuum

Prima advies in combinatie met een zorgvuldige en probleemloze installatie. Inmiddels al veel led-panelen laten installeren.


Groepsfoto sterk in led

Over Sterk in Led

Bij Sterk in Led staan we met 10 fulltime medewerkers klaar om bedrijven te helpen verduurzamen. Inmiddels hebben we ruim 150 projecten gerealiseerd, voornamelijk in de (maak)industrie en logistiek. De flexibele schil van inhuurmonteurs en eigen voormannen klaart de klus binnen budget en timeframe. 


Wij maken geen armaturen, we verhandelen en monteren. Juist de samenwerking met A-merken in Europa zorgt voor kwaliteit. We geven standaard 10 jaar garantie op lichtterugval en uitval. 

Zelf investeren


Uiteraard kan je de investering zelf doen. Je profiteert zo van de fiscale voordelen in de EIA en KIA regelingen, en bent volledig in control. Zeker de fiscale voordelen zijn (nog) fors, je kan maximaal 78% van de investering aftrekken van de winst. 

Welke vorm dan ook: je krijgt er altijd de beste service bij. Zo hebben we altijd garantie op arbeid bij defect, en voorzien we in de EIA aanvraag.

Led lease


Samen met BNP Paribas kunnen we een operationele of financiële lease aanbieden. We zien deze vorm van investeren steeds vaker, omdat je werkkapitaal beschikbaar hebt voor groei of reserves. Ook met lease zijn fiscale voordelen mogelijk, we helpen je bij het hele traject.

Vaak is het voordeliger om te kiezen voor lease, met regelmaat hebben we een case waarbij de lease lager is dan de besparing.

Deze bedrijven gingen je voor

                   

Veelgestelde vragen

Wat is jullie werkwijze?

Na een telefonische intake hebben we een aardig beeld bij het bedrijf, wat jullie doen en waar de wensen liggen. Als we het nodig vinden, en dat is vaak nodig, komen we op locatie langs en lopen we de belangrijke punten langs. Vervolgens gaan we aan de slag met een plan van aanpak, het lichtplan en de engineering. Die werken we zover uit dat het een onderbouwing is voor een offerte. Na het akkoord pakken we de engineering verder op en werken we de details uit. Onze monteurs installeren netjes de verlichting en sluiten alles conform de NEN1010/NEN3160 aan.

Wat als de verlichting toch stuk gaat?

We hebben een garantieperiode van 10 jaar op armaturen, waarbij we zowel het armatuur als de arbeid vergoeden. Met onze eigen hoogwerkers kunnen we snel ter plaatsen zijn, zodat de productie door kan gaan. Additioneel is er een service overeenkomst af te sluiten, waarin we 24/7 voor je klaar staan.

Zijn er kosten aan een lichtplan verbonden?

In de basis zijn er geen kosten aan een lichtplan. We kijken vooraf of de aanvraag matcht met ons bedrijf, we willen zeker zijn dat we jullie écht verder kunnen helpen. Een lichtplan is nodig als onderbouwing voor de offerte, en daarmee kosteloos.
Komt er niet een aanvraag naar onze kant, maar wel een lichtplan nodig? Bijvoorbeeld als gemeente in een verduurzaming aanbesteding, of als gebouwbeheerder een onafhankelijk plan nodig? Dan zijn lichtplannen een consultancy dienst en volgt er een factuur.

Welke merken hanteren jullie?

Wij werken uitsluitend met Europese merken, ons leergeld van Chinese verlichting hebben we al betaald. Denk aan merken als Tridonic, Zumtobel, Thorn, Siteco, Luxon en het Nederlandse Veko, Internova of Luminaid.

Wat is het voordeel van sensoren?

Met sensoren zijn we in staat de terugverdientijd drastisch te verlagen. Zo zorgen dat er alleen licht brand als het nodig is, en dimt de installatie terug als dat kan. Op beweging, daglicht of andere voorwaarde die we instellen.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Het is mogelijk om de verlichting als Light as a Service af te sluiten, waarin we met een leasepartner het project realiseren. De verlichting is dan operationeel in de lease, waarmee het niet op de balans staat. Het is een veel gebruikte manier om te verduurzamen, omdat de besparing vaak groter is dan de maandelijkse kosten.

Hoe regel ik de subsidie aanvraag?

Niet, dat verzorgen wij voor je. Onze collega Debby is een topper als het gaat om EIA aanvragen, en de accountant kan daarbij de KIA regeling opnemen bij het opstellen van de jaarrekeningen.

Zijn jullie gecertificeerd?

Zeker. Er zijn twee DIALux ontwerpers werkzaam en Harm is ISSO gecertificeerd voor noodverlichting. Daarnaast zijn alle monteurs voorzien van VCA en hoogwerker certificaat.

                 

Hoe gaan we verder?


Je bent op deze pagina gekomen omdat verlichting relevant is. We zien veel bedrijven waar onvoldoende licht is om veilig te kunnen werken. Vaak bedrijven waar personeel klaagt, de kwaliteitscontrole beter kan en de energiekosten onnodig hoog zijn. En laten we eerlijks zijn, de TD heeft wel wat beters te doen dan lampen vervangen. 


Voel je vrij om een afspraak in te plannen. We rekenen geen kosten, en kunnen volledig onafhankelijk  een advies geven over de verbeterpunten. Daarbij staan jouw wensen centraal. 


De eerste stap is een kennismaking. Welke verlichting is aanwezig, hoe kunnen we dit verbeteren en tegen welke investering? Is de businesscase op hoofdlijnen rendabel? Het antwoord op deze vragen is een eerste stap naar een prettige, veilige werkomgeving. 


Harm Blokvoort  Frank Flint


Onze adviseurs Harm en Frank zijn er om te helpen.