Veelgestelde vragen
Wat is jullie werkwijze?
Na een telefonische intake hebben we een aardig beeld bij het bedrijf, wat jullie doen en waar de wensen liggen. Als we het nodig vinden, en dat is vaak nodig, komen we op locatie langs en lopen we de belangrijke punten langs. Vervolgens gaan we aan de slag met een plan van aanpak, het lichtplan en de engineering. Die werken we zover uit dat het een onderbouwing is voor een offerte. Na het akkoord pakken we de engineering verder op en werken we de details uit. Onze monteurs installeren netjes de verlichting en sluiten alles conform de NEN1010/NEN3160 aan.
Wat als de verlichting toch stuk gaat?
We hebben een garantieperiode van 10 jaar op armaturen, waarbij we zowel het armatuur als de arbeid vergoeden. Met onze eigen hoogwerkers kunnen we snel ter plaatsen zijn, zodat de productie door kan gaan. Additioneel is er een service overeenkomst af te sluiten, waarin we 24/7 voor je klaar staan.
Zijn er kosten aan een lichtplan verbonden?
In de basis zijn er geen kosten aan een lichtplan. We kijken vooraf of de aanvraag matcht met ons bedrijf, we willen zeker zijn dat we jullie écht verder kunnen helpen. Een lichtplan is nodig als onderbouwing voor de offerte, en daarmee kosteloos.
Komt er niet een aanvraag naar onze kant, maar wel een lichtplan nodig? Bijvoorbeeld als gemeente in een verduurzaming aanbesteding, of als gebouwbeheerder een onafhankelijk plan nodig? Dan zijn lichtplannen een consultancy dienst en volgt er een factuur.
Welke merken hanteren jullie?
Wij werken uitsluitend met Europese merken, ons leergeld van Chinese verlichting hebben we al betaald. Denk aan merken als Tridonic, Zumtobel, Thorn, Siteco, Luxon en het Nederlandse Veko, Internova of Luminaid.
Wat is het voordeel van sensoren?
Met sensoren zijn we in staat de terugverdientijd drastisch te verlagen. Zo zorgen dat er alleen licht brand als het nodig is, en dimt de installatie terug als dat kan. Op beweging, daglicht of andere voorwaarde die we instellen.
Kan ik ook in termijnen betalen?
Het is mogelijk om de verlichting als Light as a Service af te sluiten, waarin we met een leasepartner het project realiseren. De verlichting is dan operationeel in de lease, waarmee het niet op de balans staat. Het is een veel gebruikte manier om te verduurzamen, omdat de besparing vaak groter is dan de maandelijkse kosten.
Hoe regel ik de subsidie aanvraag?
Niet, dat verzorgen wij voor je. Onze collega Debby is een topper als het gaat om EIA aanvragen, en de accountant kan daarbij de KIA regeling opnemen bij het opstellen van de jaarrekeningen.
Zijn jullie gecertificeerd?
Zeker. Er zijn twee DIALux ontwerpers werkzaam en Harm is ISSO gecertificeerd voor noodverlichting. Daarnaast zijn alle monteurs voorzien van VCA en hoogwerker certificaat.